Dienstag, 30. März 2010

Lezing: "Exodus, mythe of werkelijkheid?"

Op zondag 4 April 2010 verzorgt egyptoloog Huub Pragt in Hilversum een lezing over de Exodus, het Bijbelse verhaal van de Uittocht van het Joodse volk uit Egypte.

De Uittocht uit Egypte is een van de bekendste Oudtestamentische verhalen. Het staat opgetekend in het boek Exodus en beschrijft de opstand van het Joodse volk tegen het hardvochtige bestaan tijdens hun verblijf in Egypte. In een dialezing van anderhalf uur wordt een beeld geschetst over hoe Moses zijn volk wist te bevrijden van de Egyptische onderdrukking. Het is het verhaal over de plagen van Egypte, de doortocht door de Schelfzee en de tien geboden. Het Bijbelse verhaal zal worden geplaatst tegen een archeologische en historische achtergrond. Algemeen wordt aangenomen dat de Uittocht heeft plaatsgevonden tijdens het Nieuwe Rijk, de Gouden Eeuw van Egypte. Tijdens zijn lezing neemt Huub Pragt u dan ook mee naar deze roemruchte tijdsperiode met farao's als Ramses II en zijn zoon Merenptah.

De lezing wordt georganiseerd door de Nederlands-Israëlische stichting Kaits, naar aanleiding van de viering van Pesach. Dit Joodse feest dat zijn verwantschap heeft met het Christelijke Paasfeest. Tijdens Pesach wordt de Uittocht van het volk van Israel herdacht.

Plaats: Tandartspraktijk 3D, Groest 71 te Hilversum.
Aanvang: 16.00 uur.
Kosten: € 8,-.
Reserveren:info@kaits.nl

(uitnodiging ontvangen van Diklah)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen